Meny

Vi har et stort utvalg av merkevarer i mange flotte farger og fasonger til liten og stor -herre og dame.

Noen av våre merker er:

DIOR – CHANEL – ARMANI – GUCCI – DOLCE&GABBANA – PRADA – ROBERTO CAVALLI – BULGARI – COGAN – OAKLEY – TAGHeuer – SILHOUETTE – ADIDAS – Persol – Tom Ford -Marc Jacobs mm

Briller er også mote og våre kunder skal være sikre på at vi til enhver tid har et spennende og oppdatert varelager. Vi ønsker også å gi våre kunder en positiv opplevelse og trygghet på at vi stiller høye krav til kvalitet og komfort. Vi har personale med lang erfaring og dyktig faglig kompetanse på å gi kunden all den hjelp og veiledning dem måtte ønske.

Garnityr er en brille uten innfatning i front men med skruer som fester stengene til glasset. Dette gjør at en slik innfatning krever at glasset har en kanttykkelse på minimum 2mm. Dette for at glassene ikke skal sprekke ved motstand. Derfor lønner det seg ikke å velge de biligste glassene til disse innfatninger.

Trådbrille er en innfatning der deler eller hele fronten er med nylontråd. Nylontråden ligger i et spor som blir frest inn i glasset. Her kreves det også at glasset har en kanttykkelse på minimum 2mm.

Brilleglass
Det er stor kvalitetsforskjell på brilleglass og derfor stor prisforskjell.
Vår hovedleverandør på glass er www.ESSILOR.no. De har deler av lageret i Norge og kan derfor levere mange typer glass på 24 timer. Vi sliper og tilpasser de fleste glass i vår butikk og kan gjøre omslip av glass på timen. Dyktige butikkmedarbeidere vil hjelpe deg å velge riktige glass tilpasset dine behov.

PLASTGLASS er det mest solgte på markede og anbefales oftest.
Dette er et lettere glass som trenger hardt belegg for å bli mer ripemotstandig.
Vi anbefaler også refleksbehandling for å slippe inn mer lys og fjerne refleksen i glasset.

MINERALSKE GLASS er knuselig glass som er tyngre enn plast glass. Disse glassene er mest ripemotstandig og trenger ikke belegg for dette. Her anbefales også det refleksfrie belegget.
Disse glassene kan bli meget tynne på høy styrke, men vi anbefaler oftest plastglass siden utviklingen på disse har vært formidabel.

PROGRESSIVE GLASS
Behovet for denne typen glass ved en aldersrelatert synsforandring. Ved stigende alder blir den myke linsen i øyet hardere og mindre elastisk og øyemusklene blir mindre smidige, da er du PRESBYOP. Du får problemer med å se tydelig på nært hold og du må holde boken litt lengre unna for å se klart. Man får ofte hodepine og anstrengte øynene. Dette korrigeres best med et progressivt glass, et flerstyrkeglass med avstand- mellomavstand og nærstyrke i samme glass. Glasset har vært under stor utvikling de siste årene og fås i mange varianter. Hvis du har behov for lesebriller i tillegg til en avstandsbrille og går med lesebrillen rundt halsen eller i lommen og må ta de på hver gang du er i butikk for å se priser el. Kan vi anbefale at du prøver progressive glass. Dette forenkler hverdagen din da du kan ta på brillen og se på alle avstander.
Vi har en prøvetid på 3mnd på de progressive glassene.
Blir du ikke fornøyd med de progressive glassene innen 3 mnd, bytter vi til et par leseglass og et par avstandsglass, kostnadsfritt.

ARBEIDSPLASSBRILLE
Datamaskinen har blitt et viktig element hjemme og på arbeidsplassen hos mange.
Hvis du sitter mye ved datamaskinen kan det derfor være behov for å bruke en spesialtilpasset brille. Det bør først foretas en ergonometisk vurdering av arbeidsplassen. Innstilling av stol, tastatur, skjerm og belysning hører med til vurderingen av en data/ arbeidsbrille. Deretter anbefales en brille spesialtilpasset behovet ved arbeidsplassen for å optimalisere synsbehovet for deg som dagelig jobber ved skjerm. Arbeidsgiver har hovedansvaret for at arbeidstakers helse blir ivaretatt på arbeidsplassen. De fleste arbeidsplasser har egne økonomiske ordninger for levering av arbeidsbriller.

TRANSITION
Dette er et fargeskiftende glass som raskt skifter farge etter sollyset. Glasset blir opp til 80 % mørkt i sterkt sollys og er 3 % lyst inne. For mer info, ta kontakt med optiker.

Barnas aktivitet gjør at de må ha innfatninger som tåler røff og tøff bruk.

Vi har lang erfaring på dette og har stort utvalg i røffe og tøffe barnebriller.

Det har vært stor utvikling på barnebriller de seneste årene og vi ser klart at noen merker skiller seg ut på kvalitet.
Alle barn må ha plastglass og hardt belegg anbefales for å bevare glassene ripefri så lenge som mulig. Vi ser at mange velger et fargeskiftende belegg til barna (se under Transition)

Dette gjør at barna til enhver tid beskytter øynene sine mot solen og uv strålene.

Kom innom vår barneavdeling med over 100 barnebriller.

Det fines mange typer kontaktlinser som passer de forskjellige behov.
Vi anbefaler at man bruker briller i tillegg da dette avlaster øynene og gir større komfort.
Markedet har de seneste år hatt stor økning i forskjellige typer og merker. Det er derfor lurt å teste forskjellige linsetyper slik at man er sikker på at man velger linsen som gir størst komfort.

DØGNLINSER
Den siste linsetypen som har tatt over store deler av markedet er døgnlinsen.
Denne linsen kan du sove med i opp til 30 døgn. Linsen slipper igjennom mer oksygen enn andre linser og er derfor den sunneste og mest komfortable linsen på markedet.

Dagslinser
Denne linsetypen brukes i kun en dag før den kastes.
Dette er hygienisk, komfortabelt og enkelt.
Det trengs ingen linseveske kun komfortdråper ved tørre øyne.

Månedslinser
Denne linsen blir brukt i en mnd før den kastes og må tas ut hver kveld. Den renses med linseveske over natten.

Progressive linser
Dette er linsen som korrigerer synet på alle avstander.
Denne linsen kommer som dagslinser, mnd linser og døgnlinser.

Langtidslinser
Disse linsene blir som oftest brukt av de som av en eller annen grunn ikke kan bruke de forestående linsetypene.
Linsene brukes i 6-12 mnd og må tas ut hver kveld for rensing over natten.

Ved linsekontrol får man muligheten til å teste ut de forskjellige linsetypene slik at man finner den linsen som fungerer best.
Vi anbefaler linsekontroll 1-2 g pr år.

Alle våre linsekunder får -20 % på linsevann og 10 % på solbriller og innfatninger.

Det er til enhver tid et stort utvalg i siste nytt på solbriller i vår forretning

Vi har solbriller til dame – herre – ungdom & barn.
Alle våre solbriller har uv filter 100%.

Det varierer en del på glassene hvor mye lys de slipper igjennom.
Skal du bruke solbrille når det er snø og sol anbefaler vi solbriller som slipper inn lite lys og en fargetetthet på 75-80%.

Du kan også få solbriller med styrke og her varierer prisene utifra hvilken innfatning du velger.

Du kan sette styrkeglass m farge inn i en solbrille men det kan ikke være veldig bue på glassene.

Oakley og adidas har fine løsninger på styrke i sports solbrillene.

Solbrillemerkene vi fører:

Dolce&Gabbana – D&G- Roberto cavalli – Bulgari – DIOR – Prada – GUCCI – CHANEL – Armani – Oakley – adidas – TAGHeuer – Ray Ban – Tom Ford – Marc Jacobs – Marc by Marc Jacobs-Carrera

En synsundersøkelse anbefales å ta med 1-2 års mellomrom.

Skulle du føle syns ubehag utenom dette anbefales å ta kontakt med optiker.

En synsundersøkelse tar ca 45 min og inneholder:
Samtale om din syns og helsesituasjon
Vurdering av øyefonksjoner
Sybsskarphet
Fikseringsevne
Testing av øyemusklatur
Grovsjekk av synsfeltet
Målinger
Bestemmelse av avstand og lesestyrke
Vurdering av øynenes samsynsevne
Øyehelsevurderinger
Ytere øyeundersøkelser
Øyebunnsundersøkelse
Måling av øyetrykk

Langsynthet (hypermetropi)
Ved langsynthet har du problemer med å se klart på nært hold. Mange justerer linsen ubevisst i lengre tid og oppdager ikke langsyntheten med en gang. Denne justeringen blir mer anstrengt jo eldre man blir og man kan ha hodepine og vondt i øynene. Dette korrigeres lett med pluss glass eller kontaktlinser. Dette er en synsfeil som ofte er arvelig og som er der fra fødselen. Barn kan vokse langsyntheten av seg i takt med at øye vokser. For mer info – kontakt optiker eller gå inn på www.essilor.no

Nærsynthet (myopi)
Ved nærsynthet har du problemer med å se klart på lang avstand og må ofte myse for å se klarere. Dette kan korrigeres med minus glass eller kontaktlinser. Nærsynthet er en arvelig synsfeil som utvikler seg mens øyet vokser. For mer info – kontakt optiker.

Skjeve hornhinner (astigmatisme)
Astigmatisme betyr at hornhinnen har en ujevn krumning. Lysstrålene brytes ujevnt og synet blir ikke skarpt verken på nært eller langt hold. Dette kan være en synsfeil alene og fører ofte til at man må anstrenger seg for å se klart i visse situasjoner. Dette medfører ofte trette øyne og hodepine.

Alders langsynthet (presbyopi)
Alle får aldersrelatert synsforandring i løpet av livets gang. Øynene blir eldre og linsen i øynene blir mindre elastiske. Resultatet av dette er at man ser dårligere på nært hold og bedre på avstand. Symptomene på dette kan være trette og slitne øyne og hodepine. At armene føles litt korte når man leser og avisen må holdes lenger unna øynene enn før er også et klart tegn på at øynene forandrer seg.

.
Close

Innlogging

Ny hos Alliance optikk? Registrer deg her

Har du ikke registrert konto hos oss før? Registrering er gratis og med konto kan du lagre dine kontaktopplysninger, få oversikt over dine tidligere ordre og rebestille varer basert på tidligere kjøp.

Her kan du leseom hvordan vi tar vare på dine personopplysninger