Schau Optikk Schau Optikk
Meny

Lokale saker

Brilleglass

Brilleglass
Det er stor kvalitetsforskjell på brilleglass og derfor stor prisforskjell.
Vår hovedleverandør på glass er www.ESSILOR.no. De har deler av lageret i Norge og kan derfor levere mange typer glass på 24 timer. Vi sliper og tilpasser de fleste glass i vår butikk og kan gjøre omslip av glass på timen. Dyktige butikkmedarbeidere vil hjelpe deg å velge riktige glass tilpasset dine behov.

PLASTGLASS er det mest solgte på markede og anbefales oftest.
Dette er et lettere glass som trenger hardt belegg for å bli mer ripemotstandig.
Vi anbefaler også refleksbehandling for å slippe inn mer lys og fjerne refleksen i glasset.

MINERALSKE GLASS er knuselig glass som er tyngre enn plast glass. Disse glassene er mest ripemotstandig og trenger ikke belegg for dette. Her anbefales også det refleksfrie belegget.
Disse glassene kan bli meget tynne på høy styrke, men vi anbefaler oftest plastglass siden utviklingen på disse har vært formidabel.

PROGRESSIVE GLASS
Behovet for denne typen glass ved en aldersrelatert synsforandring. Ved stigende alder blir den myke linsen i øyet hardere og mindre elastisk og øyemusklene blir mindre smidige, da er du PRESBYOP. Du får problemer med å se tydelig på nært hold og du må holde boken litt lengre unna for å se klart. Man får ofte hodepine og anstrengte øynene. Dette korrigeres best med et progressivt glass, et flerstyrkeglass med avstand- mellomavstand og nærstyrke i samme glass. Glasset har vært under stor utvikling de siste årene og fås i mange varianter. Hvis du har behov for lesebriller i tillegg til en avstandsbrille og går med lesebrillen rundt halsen eller i lommen og må ta de på hver gang du er i butikk for å se priser el. Kan vi anbefale at du prøver progressive glass. Dette forenkler hverdagen din da du kan ta på brillen og se på alle avstander.
Vi har en prøvetid på 3mnd på de progressive glassene.
Blir du ikke fornøyd med de progressive glassene innen 3 mnd, bytter vi til et par leseglass og et par avstandsglass, kostnadsfritt.

ARBEIDSPLASSBRILLE
Datamaskinen har blitt et viktig element hjemme og på arbeidsplassen hos mange.
Hvis du sitter mye ved datamaskinen kan det derfor være behov for å bruke en spesialtilpasset brille. Det bør først foretas en ergonometisk vurdering av arbeidsplassen. Innstilling av stol, tastatur, skjerm og belysning hører med til vurderingen av en data/ arbeidsbrille. Deretter anbefales en brille spesialtilpasset behovet ved arbeidsplassen for å optimalisere synsbehovet for deg som dagelig jobber ved skjerm. Arbeidsgiver har hovedansvaret for at arbeidstakers helse blir ivaretatt på arbeidsplassen. De fleste arbeidsplasser har egne økonomiske ordninger for levering av arbeidsbriller.

TRANSITION
Dette er et fargeskiftende glass som raskt skifter farge etter sollyset. Glasset blir opp til 80 % mørkt i sterkt sollys og er 3 % lyst inne. For mer info, ta kontakt med optiker.


Kategorier: generelt